2011. március 30., szerda

Ausztria II.

A 2006-os első autós kirándulásunkról annyira feltöltődve jöttünk vissza - igazából nem is akartunk hazajönni, úgy el voltunk ámulva Ausztria tájaitól -, hogy 2007-ben és 2008-ban is meglátogattuk szomszédainkat. Más úticélokat választottunk, egy azonban közös volt: Hallstatt! Beleszerettünk a kis ékszerdoboz városkába, úgyhogy minden kirándulás alkalmával útba ejtettük.
 Szállást nem találtunk Hallstattban, ezért a közelben lévő Obertauernben aludtunk egy virágos kis panzióban (fotó). A zöld tájat nem lehet megunni.
Egyik utunk alkalmával elmentünk a Chiemsee-ig, és megnéztük a Herreninsel kastélyát. II. Lajos építette Versailles mintájára 1878 és 1886 között. Az építkezés sok pénzbe került, ezért több szakasza volt. A kastély falai, berendezése aranyozott, barokkos, építettek ételliftet is. A bajor király halálakor nem is lett befejezve.

 Németország felől a Grossglockner felé vettük az irányt, ahol augusztusban hógolyózhattunk és közelről néztük a mormotákat is. A hegyi út alkalmával elértük Heiligenblut városát, amely szintén az Unesco világörökség része.
 A hegyekből a Wörth-i tóhoz mentünk, ahol Velden olaszos hangulatú városában szálltunk meg. Az utcákon kiülős kávézók, a tópart a riviérát idézi.

Két éjszakát is maradtunk Veldenben. Kirándulást tettünk a tó körül. Maria Wörthben és Klagenfurtban is megálltunk. Megnéztük a Minimundust, ahol egy parkban a világ híres építményeinek mini változata található.

Ezen az úton csatlakozott hozzánk Judit barátnőm két unokatestvére is, akik szintén csak ámultak Ausztria szépségétől.
Az biztos, hogy érdemes ellátogatni a szomszédokhoz és minél több helyet megnézni, fotókon hazahozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése